Kalkulator mirisa

merenje kolicine mirisa i voska u sveci
g
%

Potrebna količina voska: grama

Potrebna količina mirisnog ulja: grama

 

 

IZRAČUNAVANJE UDELA MIRISNOG ULJA U IZRADI SVEĆE

Precizno merenje sastojaka je ključno za stvaranje savršenih sveća koje gore ravnomerno, emituju željeni miris i imaju idealnu teksturu i izgled.

Naš kalkulator za pravljenje sveća je dizajniran da vam pomogne da bez napora odredite tačne količine voska i mirisnog ulja potrebne za vaše projekte.

Nema više nagađanja ili rasipanja materijala – ovaj koristan alat će vam pomoći da svaki put postignete dosledne rezultate, osiguravajući da ostanete u granicama preporučenih količina mirisa za vašu specifičnu vrstu voska.

 

KAKO SE KORISTI KALKULATOR ZA PRAVLJENJE SVEĆA?  

Ako ste tek počeli da pravite sveće ili prvi put koristite naš kalkulator, pratite sledeće instrukcije:

Korak 1: Unesite težinu sveće

U prvo polje za unos sa oznakom „Težina gotove sveće“ unesite željenu težinu sveće u gramima. Ovo je ukupna težina sveće koju planirate da pravite, bez težine posude ili kalupa.

Korak 2: Unesite procenat mirisnog ulja

U drugom polju za unos sa oznakom „Procenat mirisnog ulja“ unesite procenat mirisnog ulja koji želite da dodate vosku za sveće. Vodite računa o maksimalnom sadržaju mirisa za vrstu voska koji koristite.

Korak 3: Izračunajte

Kliknite na dugme „Izračunaj“ ispod polja za unos. Naš kalkulator za pravljenje sveća će odmah odrediti precizne količine voska i mirisnog ulja potrebne za pravljenje vaše sveće.

Korak 4: Ako pravite više sveća

Ako planirate da napravite više od jedne sveće sa istim specifikacijama, možete lako da prilagodite količine za više sveća. Nakon što izračunate potrebne količine voska i mirisnog ulja za jednu sveću, jednostavno pomnožite ove vrednosti sa brojem sveća koje nameravate da napravite.

Na primer, ako kalkulator pokazuje da vam je potrebno 50 grama voska i 5 grama mirisnog ulja za jednu sveću, a planirate da napravite 5 sveća, biće vam potrebno:

 

50 grama x 5 sveća = 250 grama voska

5 grama x 5 sveća = 25 grama mirisnog ulja